Grad na Mjesecu

tumblr_lwn8o5jB7P1qji4shthe_moon_kingdom_by_shadowquill

Znanstvenici na Zemlji često ljudima predstavljaju Mjesec samo kao jedan pusti satelit na kojem nema ničega, ali to zaista nije tako. Moje putovanje prošle noći odvelo me upravo na Mjesec. Veliki prostrani grad protezao se s one strane Mjeseca koju obično ne možemo vidjeti sa Zemlje. Livada i šuma oko grada je zelene boje, ali takvu zelenu boju ne može se pronaći na Zemlji. Ona doslovno blješti kao i malene kugle svjetla koje su se veselo poigravale po livadi ulazeći i izlazeći čas u šumu, čas iz nje van. Nebo iznad bilo je gotovo prozirno plave boje, a u daljini nazirao se planet Zemlja.

Sjedila sam neko vrijeme na livadi, promatrajući čitav prizor zaigranih kugli svjetla. A onda se u daljini počelo približavati nekoliko bića iz različitih zvjezdanih sistema, među kojima je bio i moja blizanačka duša. Njegovo zvjezdano ime je Ellistar. Sa svojom se blizanačkom dušom susrećem svake noći ali samo u drugim dimenzijama, planetima, svemirskim brodovima.

Primio me za ruku i krenuli smo zajedno sa ostalima prema velikom gradu. Sve građevine u njemu su kupolastog oblika bijele boje sa velikim centralnim trgom, gdje je sletište za manje svemirske brodove. Sletište je ovalnog oblika okruženo sa parkom u kojem se nalazi mnoštvo cvijeća. Odmah pokraj sletišta jedna je kupolasta građevina u koju smo ušli. Ta građevina služi kao jedna vrsta kontrolnog tornja ulaska i izlaska brodova na Mjesec.

Naš svemirski brod čekao nas je na sletištu, koji će nas odvesti na Zemlju. Ušli smo svi skupa u brod.

  • Zašto grad na Mjesecu izgleda nevidljiv ljudima na Zemlji? Upitala sam
  • Vrijeme ovdje nije linearno kao na Zemlji i ovo je druga frekvencija, zato ljudi sa Zemlje ne mogu vidjeti grad, odgovorili su mi.

Nakon samo tri minute putovanja već smo se nalazili na Zemlji. Brod je letio iznad mora, a u daljini sam vidjela grad. Obišli smo uvalu i brda koja se nalaze neposredno blizu grada, a onda je došlo vrijeme rastanka do slijedeće noći.

Sarahel

Zbirka priča: Poruke iz snova © ( napisano: 07.02.2016. )