O nama – Zalogajčić

Zalogajcic-FB_02_IMG_LogoZalogajčić se bavi promocijom zdrave prehrane edukacijom djece i odraslih o važnosti zdravih eko namirnica, te vegetarijanske i veganske prehrane. Radimo zdravi finger food i ostale slane i slatke male zalogaje za svaku vašu prigodu, događanje ili tulum. Zalogajčić je uvijek tu za vas.

Kontaktirajte nas!

Zalogajčić je nastao iz ljubavi prema pripremi zdrave hrane. Čine ga Marijana, kreativna, samouka kuharica i Suzana Sara, vrtlarica, koja je u zadužena za nabavu i uzgoj namirnica u svom eko vrtu, dvije prijateljice iz studentskih dana.

Marijana: Oduvijek sam voljela okupljanja oko stola jer je takvo moje djetinjstvo bilo te otuda i želja za uveseljavanje ukućana i prijatelja sa raznovrsnim, kreativnim jelima. Najveći poklon koji sam mogla ikad dobiti je bio osmijeh na licima onih koji su ta jela zadovoljno kušali. Tada sam shvatila da se želim baviti pripremanjem zdravih i ukusnih obroka. Svu strast i ljubav koju imam u sebi, pretočila sam u svoja jela. Zbog svog istraživačkog duha, raspon namirnica koje sam koristila se sve više širio i u svoj svakodnevni meni sam uvrštavala sve više kvalitetnih namirnica vegetarijanske i veganske prehrane. Kako ne bismo više toliko namirnica kupovali na placevima, Suzana se prihvatila uzgoja povrća i začina u svom eko vrtu tako da svaki dan imamo većinu namirnica svježe ubranu i iz ekološkog uzgoja. Ono što ne proizvedemo sami, nabavljamo kod domaćih opg-ova da bismo potaknuli hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju.

Ono što nam je cilj je potaknuti ljude da se zdravije hrane, da preko naših jela upoznaju neke namirnice s kojima se do sada nisu susretali i da nauče pripremati jela sa tim namirnicama. Želimo i pokazati da su vegetarijanska i veganska jela jako ukusna te da se može maštovito, zdravo i ukusno kuhati i bez namirnica životinjskog porijekla pošto životinje volimo i zalažemo se za miran suživot ljudi i životinja. Već neko vrijeme radimo i catering i unosimo promjene i u tom smjeru jer želimo pokazati da i finger food hrana može imati zdravi pečat te biti iznimno ukusna i hranjiva. Uskoro ćemo krenuti sa održavanjem radionica veganske kuhinje za djecu i odrasle na kojima ćemo pokazati sve ono što smo i sami ovih godina naučili. Želimo i istaknuti da je važno znati otkuda naše namirnice dolaze jer ono što u tijelo unosimo je ono što naše tijelo i izgrađuje. Zato, namirnica koja je s ljubavlju sađena i ubrana te sa istom ljubavlju i zahvalnošću pripremljena je ona koja omogućuje zdravlje i vitalnost našem organizmu. Nadamo se i da ćemo potaknuti sve one koji žele razvijati svoje talente, da idu u tom smijeru i rade ono što ih usrećuje najviše, jer jedino je produkt rada iz srca onaj pravi. Želimo surađivati sa svima koji razmišljaju na ovaj način, smatramo da je suradnja i zajedništvo jako bitno da bismo ostvarili ono najvažnije, a to je planeta koja će biti divno mjesto za život za svakog živog bića. Počnimo od sebe i svoje sredine i mijenjajmo svijet nabolje!

Sve novosti i informacije o našoj aktivnosti, pratite i putem naše FB stranice:

https://www.facebook.com/zalogajcic/?ref=hl

Kontakt mail:

zalogajcic.food@gmail.com